Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Λεμονάκι μυρωδάτο!.... και μία κλήρωση!


Καλημέρααα!!!
Χρόνια Πολλά σ`όλες τις μανούλες!....Χρόνια μας Πολλά βρε κορίτσια!...γιορτάζουμε σήμερα...είναι η ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου μας...μέχρι τη δεκαετία του 1960 στη χώρα μας η γιορτή της μητέρας γιορτάζονταν στις 2 Φεβρουαρίου... την ημέρα που σαραντίζει, που συμπληρώνονται 40 ημέρες από τη γέννηση του Χριστού ,μαζί με την Παναγία γιορτάζανε κι`όλες οι μανούλες....στη δεκαετία του 1960 όμως αλλάξανε τα πράγματα και η γιορτή της μητέρας μεταφέρθηκε και εορτάζεται τον Μάιο. Παρ`όλα αυτά εγώ μας εύχομαι να είμαστε γερές, να έχουμε υπομονή, να έχουμε αντοχή και μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά μας!
Τώρα θέλω να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας στην προηγούμενη ανάρτηση....είμαι απ`αυτούς που πιστεύουν ότι οι ευχές όσο συνηθισμένες κι`αν είναι όπως...."περαστικά"..."καλημέρα"..."στο καλό"...έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν καταστάσεις.  Χαίρομαι και για την Καλημέρα που θ`ακούσω...κι`όταν εύχομαι το κάνω με την καρδιά μου.....
Καλό μήνα σας εύχομαι και πίνω στην υγειά σας!!!...ή μάλλον στην υγειά μου γιατί πίνοντας πρωί-πρωί αυτό το ρόφημα μόνο υγεία κερδίζω.

                   


Εδώ κι`ένα χρόνο έτσι ξεκινάει η μέρα μου πίνοντας 1-2 ποτήρια απ`αυτό το θαυματουργό ρόφημα....η συνταγή απλή: χλιαρό νερό-χυμός από φρεσκοστυμμένο  λεμόνι (επιμένω στο φρεσκοστυμμένο)- και λίγο μέλι...
Το νερό με το λεμόνι ενεργοποεί το πεπτικό σύστημα και το καθαρίζει από τις βλένες και τις τοξίνες....Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που σημαίνει ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος...κρατάει μακριά μας τη γρίππη και το κρυολόγημα...μειώνει την αρτηριακή πίεση...καθαρίζει το συκώτι....καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες....καταπολεμά τις φλεγμονές....βοηθάει στο να επουλωθούν πιο γρήγορα τα τραύματα....βοηθάει στην καλύτερη απορόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας....διαλύει τος χολόλιθους και τις πέτρες στα νεφρά ....απομακρύνει ή αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων  και ο κατάλογος συνεχίζεται...μπορείτε αν θέλετε να ψάξετε στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες...άλλωστε κι`εγώ δεν είμαι ειδικός  από εκεί πήρα τις πληροφορίες. Και μία συμβουλή: μη πετάτε τις στυμμένες λεμονόκουπες εφ`όσον είναι ακέρωτες... κρατείστε τες στην κατάψυξη κι όταν θελήσετε μπορείτε να τις τρίψετε στο ρεντέ όπως είναι παγωμένες και να χρησιμοποιήσετε το ξύσμα στις σούπες σας , στις σαλάτες σας , στα γλυκά σας , στα ψητά σας....ακόμα και η φλούδα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες ...και να θυμάστε ότι το άρωμα του λεμονιού ηρεμεί το νευρικό σύστημα....

                                                  

Αυτές τις μέρες κι`εγώ με λεμονανθούς και λεμονάκια καταγίνομαι... ντεκουπάζ χαρτοπετσέτας πάνω σε φυσικό ξύλο ....Ο Ιανουάριος που μόλις πέρασε ήταν ένας μήνας ιδιαίτερα γιορτινός για μένα....
Γενέθλεια ο σύζυγος, γενέθλεια η κόρη, επέτειος γάμου, και τώρα προστέθηκαν και τα γενέθλεια του blog μου...
Επειδή πάλι ευχές θα μου δώσετε....έχω έτοιμο το κέρασμα!...

                                                                          

Αυτό το λεμονανθισμένο ημερολόγιο τοίχου θα το κερδίσει μία τυχερή μετά από κλήρωση που θα γίνει σε 1 εβδομάδα περίπου....Αν σας αρέσει μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σ`αυτήν εδώ την ανάρτηση αφήνοντας το σχόλιό σας....
Πώ!πώ! πως  ξεκίνησε αυτή η ανάρτηση...από που πέρασα....και που κατέληξα!
Κλείνοντας αν θα έπρεπε να βγάζαμε το "ζουμί" της ανάρτησης θα λέγαμε ότι το λεμόνι είναι ένας πολύ-πολύ καλός σύμμαχος για τον οργανισμό μας!...
Καλή τύχη σας εύχομαι!

37 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!! Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΤ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!!! ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΠΛΟΚΕΡ!!! ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά γενικώς. Ωραία η ανάρτηση Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ! Μοσχομύρισε ο τόπος φρέσκο λεμονάκι!!!
    Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες, λοιπόν, ανεξαρτήτως μήνα!!!
    ΠΑΝΤΑ να σας χαιρόμαστε!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Χρυσούλα μου!!Πολύχρονοι!!Νά ζήσετε!!Σήμερα μαζέψαμε από τήν λεμονιά μας,μία τσάντα γεμάτη!!Θά τό δοκιμάσω τό θαυματουργό σου ρόφημα!Χρόνια πολλά στο μπλογκοσπιτάκι σου!!Πολύ όμορφο τό ημερολογιό σου!!Καλό μήνα!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Χρυσούλα με υγεία και χαρά .Τα λεμονάκια σου μοσχοβόλησαν όλη τη γειτονία. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ¸.•°♡♡♫° ·..
    Feliz Aniversário!
    Gosto muito de limonada e sei que limão é muito bom para a saúde, mas não sabia que tinha tantos benefícios.


    Ótimo mês de fevereiro!
    Bom domingo! Boa semana!
    °º✿♫ Beijinhos.
    º° ✿✿ ♫° ·. Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρυσούλα μου, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ αγάπη μου!!
    Τι όμορφη αυτή η ανάρτηση. Από πού να πρωτοξεκινήσω!!! Από τις ευχές; για τις οποίες με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη;
    Για τον χυμό λεμονιού, που και πάλι με βρίσκεις σύμφωνη;
    Για το ημερολόγιό σου, που είναι ΥΠΕΡΟΧΟ!!!! Μοσχοβολά!!!
    Για τέλος άφησα τις ταπεινές μου ευχές.
    Να χαίρεσαι και τον σύζυγο και την κορούλα σου Χρυσούλα μου!!! Να είναι πάντα καλότυχοι και με υγεία στη ζωή τους, κι εσύ από δίπλα να τους καμαρώνεις.
    Να ζήσετε να γιορτάζετε την επέτειό σας, αγαπημένοι, μέχρι τα βαθιά σας γεράματα Χρυσούλα μου!!!
    Όποτε μπορέσεις πέρνα από το σπιτάκι μου για να παραλάβεις ένα βραβείο!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρυσούλα μου χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα!!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά με υγεία και όμορφες κατασκευές! ginamakri@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρυσουλα καλο μηνακαι χρονια πολλα και καλα σε ολους σας!
    Την συνταγη σου θα την δοκιμασω! Το εχω διαβασει αρκετες φορες αλλα εσυ με επεισες!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλό μήνα και χρόνια πολλά!!!! δεν το γνώριζα πως γιορτάζουν οι μητέρες σήμερα! ωραίο το ρόφημα, μου αρέσει τόοοοσο πολύ το λεμόνι αλλά και το μέλι!! θα το δοκιμάσω!!! υπέροχο και το ημερολόγιο!!! φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό μήνα !!! Την συνταγή σου θα την δοκιμάσω...όντως το λεμόνι είναι σύμμαχός μας!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό μήνα Χρυσούλα μου!
    Το μείγμα το γνώριζα. Μου το έχουν συστήσει κι εμένα. Και μάλλον θα το εφαρμόσω το γρηγορότερο γιατί θέλω να ενισχύσω ακόμα περισσότερο την άμυνα του οργανισμού μου!
    Φιλιά πολλά !
    Και χρόνια πολλά ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό με το λεμόνι το έχω ξανακούσει καιλέω σιγά σιγά να το κάνω έστω τα σαββατοκύριακα που έχω περισσότερο χρόνο!Αν κερδίσω και το ημερολογιάκι σου, θα το θυμάμαι καλύτερα!!!!Χεχεχε!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πόσο ωραία και πόσο μυρωδάτη ανάρτηση.Εχεις απόλυτο δίκιο για το λεμονάκι.Όσο αφορά το ημερολόγιο απλά σκίζει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά, γλυκιά μου Χρυσούλα, γιά όλους σας στην οικογένεια, πάντα υγεία, αγάπη και χαρά να σας συντροφεύουν.
    Και χρόνια πολλά για το φιλόξενο μπλογκοσπιτάκι σου!!!
    Το ημερολόγιό σου είναι τέλειο!!!
    Αλλά και η πρωϊνή χλιαρή λεμονάδα είναι ό,τι καλύτερο!! Την πίνουμε αρκετά συχνά, αλλά πλέον θα το κάνουμε κάθε πρωϊ!
    Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρονια πολλα Χρυσουλα μου!!!!!!!Λεω να δοκιμασω και την συνταγη σου!!!!! το ημερολογιο σου ειναι πανεμορφο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τον χυμό τον πίνεις με ζάχαρι; αν όχι να ξυνίζομαι από το πρωϊ , και μέχρι το βράδυ τι θα γίνει;Χρόνια πολλά σε όλους τους αγαπημένους σου ,να είσαι γερή και χαρούμενη γεμάτη με δημιουργικό οίστρο για πολλά πολλά χρόνια και να μοιράζεσαι μαζί μας σκέψεις αγιογραφίες και ότι αλλο επιθυμείς Αγαπημένη γλυκειά Χρυσούλα σε καληνυχτίζω με ενα φιλάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ήξερα για την αλλαγή ημερομηνίας στη γιορτή της μητέρας!!!!
    Να τα εκατοστήσει το μπλογκάκι σου!!!!
    Απίθανα τα λεμονάκια σου!!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να'σαι καλά, Χρυσούλα μου!! Να τα εκατοστήσει το σπιτάκι σου!! Τα δε λεμονάκια σου άκρως μυρωδάτα και μοσχομυριστά!!
    Φιλάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή μου Χρυσούλα , πολλά θέματα η ανάρτηση σου και ενδιαφεροντα όλα...πρώτα πρώτα χαίρομαι που εχειςτ την υγεία σου..ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και τις συμβουλές σχετικά με την υγεία , το λεμονι κλπ όσα αναφέρεις... δεν ήξερα οτι στην Υπαπαντή γιορτάζουν οι μητέρες..να ζήσουν ολες οι μητέρες να τις χαιρομάστε χρονια του πολλά...χρόνια πολλα΄και σε σένα για την ημέρα αυτή , τα γενέθλια, τις επέτειους, τα γενέθλια του μπλοκ
    μου άρεσε πολυ το ημερολογιο σου και που το στόλισες με τα λεμονια που σε βοηθησαν στην υγεία σου..δηλώνω και γω συμμετοχή...καλή επιτυχία σε όλες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χρονια πολλά στο μπλοκ..μόνο χαρές να σου δινει..να συνεχίσεις με την ίδια αγαπη και όρεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΧΙΛΙΑΣΟΥΝ!!
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ,ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΤΟ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρυσούλα μου, δεν το γνώριζα αυτό με τη γιορτή της μητέρας!!! Νομίχω ότι αυτή η μέρα είναι πιο αντιπροσωπευτική από εκείνη του Μαϊου, οπότε απορώ γιατί την άλλαξαν!!! Το ρόφημα σου το έχω ακούσει πολλάκις και είναι όντως παινεμένο! Μου αρέσουν τα λεμονάκια οπότε ίσως το επιχειρήσω!!!!Όσο για τους λεμονανθούς, το δώρο θα ενθουσιάσει!!! Σε φιλώ και καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπώ το άρωμα του λεμονιού και το τιμώ με το παραπάνω στα φαγητά. Αλλά για το ρόφημα δεν γνώριζα. Θα προσπαθήσω να το εντάξω κι εγώ στο πρωινό μου, έτσι στην υγειά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τελευταία αργώ... αλλά τελικά φτάνω στον προορισμό μου!!!!χα!χα!χα! Να ευχηθώ λοιπόν έστω και καθυστερημένα Χρόνια Πολλά και καλά για τον σύζυγο και την κόρη.... μια ζωή γεμάτη υγεία και αγάπη για την επέτειο του γάμου σας.... το blog σου νάναι πάντα γεμάτο από τις όμορφες δημιουργίες σου!!!!! Το δωράκι σου θα ενθουσιάσει!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλη μου Χρυσουλα χιλιες ευχές για μενα το λεμονι ειναι το πλεον αγαπημενο και το δωρακι σου σιγουρα θα ξετρελλανει σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ένα τυχαίο κλικ στο ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ με έφερε στην λεμονανθισμένη αυλή σου. Εύχομαι χαρούμενα και μοσχοβολιστά χρόνια.

    Πλούσιες και γνωστές οι πληροφορίες για το λεμόνι, αλλά μερικές φορές κάτι πρέπει να κάνει "κλικ" για να μπουν σε εφαρμογή.
    Να είσαι καλά...από αύριο πρωί πρωί λεμόνι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αχ και δε μου αρέσουν καθόλου τα λεμόνια.....ούτε στα παϊδάκια δε βάζω. Η λεμονάδα όμως και ειδικά η σπιτική είναι απότα αγαπημνένα μου ποτά ιδίως το καλοκαίρι με παγάκια. Όπως και να'χει πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έστω και καθυστερημένα (οι ευχές είναι πάντα κάτι καλό ακόμα και αν δίνονται λίγο αργοπορημένα!) χρόνια πολλά σε όλους σας και για όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ·.°•.¸♡♡


    ✿彡 Boa semana!
    Beijinhos.¸.•°✿✿⊱
    °•.¸♫♬° ·.Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή