Σάββατο 19 Μαΐου 2012

19 ΜΑ'Ι'ΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΗΜΈΡΑ ΜΝΉΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΊΩΝ

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται
στις σφαγές και τους εκτοπισμούς που υπέστησαν
οι Έλληνες στην περιοχή του Πόντου.
353.000 'Ελληνες του Πόντου σφαγιάστηκαν και
εκτοπίστηκαν από τους Νεότουρκους κατά την περίοδο 1914-1923....όχι όμως γιατί κάνανε κάτι....αλλά γι`αυτό που ήταν.....Η Γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα....
Μετά από 2.800 χρόνια οι Έλληνες εγκαταλείπουν  τον Πόντο....
Σήμερα είμαστε περισσότεροι από 1.500.000 Έλληνες Ποντιακής καταγωγής.Μπορεί να μην γνωρίσαμε τον Πόντο τον μάθαμε όμως μέσα από τις διηγήσεις των παππούδων μας και των γονιών μας.... Οι ρίζες μας βρίσκονται εκεί........οι δικές μου
ρίζες βρίσκονται στην Σαμψούντα και στην Σεβάστεια του Πόντου.....ο παππούς μου ήταν ιερέας στο χωριό Απές στα περίχωρα της Σεβάστειας.

Η  19η  Μα'ί'ου 1919 δεν πρέπει να σβήσει από την μνήμη μας....δεν πρέπει να σβήσει από την μνήμη της ιστορίας.....


                             
                                                

                                               
                                   

7 σχόλια:

 1. Έτσι είναι Χρυσούλα μου, δεν πρέπει να σβήσει η μνήμη, γιατί λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον! Η Ελλάδα μετράει πολλές χαμένες πατρίδες ποτισμένες με αίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ...ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....
  ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...
  Οι πρόγονοι μου διώχτηκαν...
  Δεν ξεχνώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρυσούλα σήμερα σε ανακάλυψα και γράφτηκα αμέσως μέλος,είμαι η Μαρία από τις Χρυσομέλισσες, μη σε μπερδεύει το Εύα, είναι το όνομα της κόρης μου,ο < βοηθός μου > στο μπλόγκ, με τράβηξε αυτό που έγραψες για τους Έλληνες του
  Πόντου, αν μπείς στις Χρυσομέλισσες θα δείς ότι έχω γράψει και εγώ κάτι σχετικό, πως θα μπορούσα εξ άλλου αφού έχω καταγωγή και εγώ από εκεί! Να είμαστε καλά και να θυμόμαστε πάντα. Πολλά φιλιά από όλες τις χρυσομέλισσες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να τιμάτε την καταγωγή σας..και όσο μπορείτε να κρατάτε τα έθιμα σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γλυκειά μου Χρυσούλα, ένα μεγάλο "μπράβο" για την ανάρτηση! Για να θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι, για να μαθαίνουν οι μικρότεροι, για να μην σβήσουν οι μνήμες ! Φιλάκια και να'χεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά έκανες και μας το θύμισες ξανά Χρυσούλα μου!!!Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, γιατί λαός που ξεχνάει την ιστορία του, την ξαναζεί!!!
  Φυσικά κι εγώ χάρηκα πολύ που σε γνώρισα από κοντά, μια γλύκα !!!Θα μας ξαναδωθεί σίγουρα η ευκαιρία, δεν θα χαθούμε...φιλάκια πολλά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή